Wednesday 16 May 2012

White jumper

I know I have plenty of yarn for lace knitting... But I just couldn`t stop myself for getting some more! Estonian wool, very warm:
In a way it is pointless, because summer is at our doorstep, but I just loved the colors! 
After having white woolballs I had this idea in the back of my mind. All my white jumpers and cardigans have turned into grey and beige. So I saw this in Estonian handicraft magazine.
The lower part will look something like this, I love the flowers!
The back is almost done. But I had to block it, because the wool is quite stretchy and i was not sure how to do the arms and around the neck. The back part is ready, 1/3 of the front is almost done. Now I know that when I knitting outside in the sun, I should apply sun creme also to my eyelids ;)

Mul on piisavalt meriinovilla pitsilisteks kudumisteks... Aga ma ei suutnud lihtsalt veel natuke juurde osta! Eesti lambavill, 8/1, ja väga soe!
Mingis mõttes on see ju suht mõttetu, sest suvi on kohe käeulatuses, aga no need värvid lihtsalt nii meeldisid: õunaroheline, selline phme kollane. Valge ja punase sain Tartu turult Villavahetuse putkast; hele türkiis, pruunikas-oranž, õunaroheline ja pehme kollane on pärit Jõgevalt, müüja sõnul Äksi lõng ja seal ka värvitud.
Pärast valge lõnga keradesse kerimist tuli mingi idee. Nimelt mu valged kampsikud on kõik kuidagi halliks või beežiks muutunud. Nägin Eesti käsitöö-ajakirjas siis sellist pilti. Ja selline tuli siis proovilapp. Seljaosa kududes igaks juhuks venitasin teda poole pea, sest lõng on suht veniv ning ma polnud kindel, kuidas see venib. Et näha, kuidas käeaugud ja kaelus teha. 
Seljaosa on valmis ja venituses, esimest osa on juba 1/3 valmis... Ja päikese käes kududes tuleb silmalaugudele ka päikesekreemi panna, tean nüüd ;)

Tuesday 15 May 2012

Boxes

The other day I went to this workshop - how to make a box from strong material.
 So I managed to make a nice strong box for my Haapsalu shawl:
 The box is 5 cm high.
Karp on 5 cm kõrge.
 And I have few ideas now how to decorate the top of the box.
Ja sain paar vihjet, mis staadiumis karbi kaas kaunistada. 
Käisin maikuus ühes töötoas - kuidas karpe meisterdada. 
Ja saingi oma Haapsalu sallile kena tugeva karbi!

Aeolian

Already in the end of April I finished from Estonian sheep wool Aeolian shawl. Some time ago I made similar yellow one, but the pattern looked too complicated, so I knitted the upper part and only used Aeolian shawl`s edge. Now there is red Aeolian shawl!





Aprilli lõpus valmis juba punasest Eesti lambavillast Aeolian õlasall. Kunagi tegin sarnase kollase - aga kuna muster tundus väga keeruline, siis tegin ülemise osa sallist tavalise, ning vaid alumise serva tegin nagu ülalnimetatud sallil. Nüüd sai siis täielik Aeolian õlasall!